Svar på kommentar

Svar till Louise:

Jag håller på De Rödgröna eftersom att jag sympatiserar med deras åsikter. Självklar håller jag inte med om precis allt vad de tycker, men det är ju nästan omöjligt.

Men jag tycker till exempel att Alliansen har helt fel sätt att förbättra skolorna. Jag vet själv hur stressad jag blev av betygen i åttan, därför tycker jag att det är fel att sätta press på barn i en så tidig ålder. Jag tycker att skriftliga omdömen är bättre i det fallet. Jag tycker inte heller att ett sätt att förbättra ordningen är att ha strängare regler och fler prov, utan jag tycker att de Rödgrönas allternativ med mindre klasser och fler och bättre utbildade lärare  låter som ett bättre sätt att förbättra skolorna.

Jag håller med dig om att det ska vara lönsamt att jobba, men jag gillar inte alls Alliansens sätt att dra alla som lever på a-kassa över en kam. De flesta som lever på a-kassa vill faktiskt jobba, men kan inte/har inget arbete.
Dessa personer borde få hjälp att komma på fötter igen, inte få det svårare att komma tillbaka.

En av de sakerna jag tycker är det värsta som Alliansen föreslår är att man ska kunna betala för att gå före i sjukvårds köer. Det tycker jag är helt sjukt. Ska de som har pengar få tränga sig före dem som inte har det? Om du är fattig får du vänta längst bak i kön medan de rika glider före? Vad är det för skit? Det är det ett hemskt sätt att visa på klassskillnaderna inom Sverige, som inte ens borde finnas. Alla ska ha samma rätt till sjukvård, det är något som jag anser självklart och odiskutabelt inom en demokrati.

Jag håller däremot med dig gällande förmögenhetsskatt och liknande. Jag är för skatt på inkomst, men skatt på skatt är lite konstigt. Vill man skänka utöver skatten ska det vara något man avgör själv.
Jag tycker att det är viktigt att man i ett samhälle stöttar de som ligger på botten. Att gynna de som redan har det bra mer än de som har det sämre tar inte ett samhälle framåt, utan låter det bli stillastående.

Tja, det är väl ungefär varför jag håller på de Rödgröna.


Man har så kul med Toffifee!


Jag tror att jag håller på att bli sjuk. Jag har liksom ont i halsen en massa. Och det är jobbigt! Jag vill inte ens vara sjuk! Det är bara jobbigt och då kanske jag inte får vara med på vår underbara fetto-dag på fredag! Men mer om den senare!

Som jag ser det har jag tre alternativ att lindra halsontet.

1) Dricka tonvis med te med en jävla massa honung i. Men jag gillar inte honung i te. Därför är det här alternativet dåligt.

2) Dricka tonvis med honungsvatten. För det ska vara ännu bättre än te. Men även här är honungen inblandad. Och honungste är riktigt äckligt. Vatten och honung. Mer boring dryck finns inte att finna.

3) Ta en halstablett.

Det lutar mot att jag väljer 3:an.


Moppebrud


Asså jag har haft en jävla panikdag.

Gick till mitt skåp för att hämta jackan inför vår pedagogiska promenad då jag insåg en sak: Jag har ingen aning om var min moppenyckel är. Jag letade igenom jackan, väskan och skåpet ungefär sjutton gånger. Sedan skippade jag den pedagogiska promenaden och en del av projekttiden för att springa fram och tillbaka mellan moppeparkeringen och entren i jakt på nyckeln. När den inte gick att finna drog jag mig tillbaka mot klassrummet och slängde huvudet på bänken och satt och deppade i en kvart innan jag i argt vredesmod skrev färdigt svenska-grejen. Har inte vågat titta på den, lovar att den är skitarg.

När lektionen slutat gick vi ner till moppeparkeringen (jag jättedeprimerad). Liisa tyckte att det var värt en omgång leta-efter-nycklarna-till och undrade om hon fick kolla i mina jackfickor. "Meh, har kollat där hundra gånger redan.." sa jag skitdrygt. Liisa stack ner handen och drog upp något svart och blänkande.

"Men vad är det här då?"

Jah. Där var mina jävla nycklar som jag nära på brutit ihop i jakt på. Så kollar Liisa i min ficka en enda gång och då är de bara där. Hur FAN gick det till? Jag hade kollat ungefär hundra gånger.

Men Liisa, Bea och Agnes suckade bara eftersom att de är vana, konstaterade att jag aldrig fick bli detektiv och tyckte att vi skulle åka någon gång.

Gissa om jag kände mig kass...Rödtott


Jag funderar på att färga håret rött.

Inte knall/lila-rött, utan lite brun-rött. Koppar, typ, fast lite rödare.

Vad tycker ni? Hjälp mig!

(Mycket medveten om den dåliga redigeringen, men det har inte med saken att göra!)


Det är Peerrryyy, näbbdjuret PeeerryyyAsså det här är fan ett av mina favoritprogram.  Skrattar varje gång! Sitter och myser just nu och fnissar åt allt som händer. Jag älskar deras husdjur, Näbbdjuret Perry. Egentligen är han en hemlig spion som försöker stoppa den onda doktor Doofenshmirtz, som försöker sabba världen. Perry säger aldrig ett ord, liksom Ferb. Han har alltid en enda kort replik i hela avsnittet, och allt blir alltid jätte awkward när han säger något. Phineas däremot babblar 24/7. De har också en blåst storasyster som heter Candies. Hon försöker alltid stoppa Phineas och Ferb, vad de än gör.

Just nu ska Den onda doktor Doofenshmirtz förstöra bron mellan honom och scoutflickorna i staden, eftersom att han aldrig klarar av att banta ordentligt när de kommer med sina fina kakor. Så måste Perry stoppa honom.

Nu måste jag kolla vidare på det här, det är så spännande!

Svammel


Jag är så sjukt hungrig. Jättejättehungrig.

Om 25 minuter slutar jag och då ska jag skyndaskyndaskynda hem till mitt kök och äta finafinafina mackor och dricka  godgodgod latte och äta mycketmycketmycket Marabou Schweizernöt.

Ååååh. Hungriiiiiiiiig.

Jag kan inte koncerntrera mig på precentationen om Centerpartiet jag förbereder. Även om det faktiskt är rätt intressant. Jag håller på att sätta mig in i Sveriges politik, och det är roligare än jag trodde. Särskillt debatter, för alla politiker är sjukt duktiga på att prata. Jag sitter bara helt faschinerad över hur bra de formulerar sig och hittar rätt ord i en stressad situation.

Anyway, nu ska vi börja på den här PowerPointen, så att jag kan åka hem till min choklad någon gång!

Mmmh, choklad..........

 

Ja, bilderna är tagna med webbcam.


Jag är så himla nöjd med mig själv.

Jag har städat mitt rum. Det är så fint! Jag hade nästan glömt bort att jag hade en matta under alla kläder och böcker! Det är så faschinerande! Det tog mig en och en halv timme att ta mig igenom skiten. Blir alltid jätteförvånad när jag hittar en till exempel miniatyrjordglob under en tjock tröja, eller varför inte ett plastglas med matchande tallrik?

Jag skulle inte bli förvånad ifall min mormor försvann spårlöst och jag hittade henne halvdöd begravd under ett berg av kläder tre veckor senare.... Seriöst.

Men nu är det fint! Ni skulle bara veta hur det kan se ut..Japp, det här är mitt rum för nått år sedan precis innan jag skulle städa. Hemskt, va? (Vad gör skeden där nere i hörnet?)

Okej, nu gör vi en före/efter lek.Lite bättre....Jag tog mig även tid att sortera bland mina "skönhetsprodukter" (Gud, ett så fånigt ord. Men vad ska man säga då? Det är ju precis vad det är...). Men sedan uppstod ett problem. Allt fick inte plats. Det blev jobbigt.Tillslut hamnade det resterande i fönstret bredvid min döda Orkidèe. Varför står den kvar? Den är inte fin längre. Jag kan verkligen inte ha hand om blommor. Så jag äger mest plastblommor från Ikea....

Mmm, nu är jag så underbart nöjd. Jag ska krypa ner i min nybäddade säng dressad i en av alla marathon-tröjor jag äger, Svindlande höjder och tanken på sovmorgon imorgon!

Godnatt!


Jag är leedsen

Jag är inte glad nu.
Hela skolan har fått MacBooc, förutom en klass. Gissa vilken? Min.
Vi har kvar våra gamla, slitna, sega, inte-lika-snygga-som-Macs-datorer från sjuan. Fatta vad alla mobbar oss.
Vart jag än går i korridoren trycker någon upp en Mac i ansiktet på mig och bah: Mmmm, MAC! Har du en sådan eller? Nä, juste...
MEN MACS ÄR FULA OCH ÄCKLIGA OCH DÅLIGA! Så det så. Bam! Där fick jag er allt.
Vadå? Jag är inte bitter.

RSS 2.0